Tesnilni sistem IMOLASTIK

PROGRESS - KRISTAL SISTEMI

Zelo zanesljiv sistem tesnjenja in lepljenja na terasah

Progress Kristal sistem je kombinacija tesnilne profilirane PE folije proizvajalca Progress profiles in najodpornejšega lepila za keramiko. Sistem ima veliko prednosti proti klasičnim premaznimi materiali kot je Imolastik. Glavne prednosti so, da ga lahko polagamo tudi na mlad in vlažen estrih ali beton. V praksi je zelo težko ujeti pravi čas, ko je vlažnost podlage samo 3%, previsoka vlaga v podlagi pa posledično vodi do alkalnega razkroja polimerov že v nekaj letih. Oblika profilirane folije pa omogoča sušenje podlage tudi po namestitvi.

Ker folija kompenzira razlike v raztezkih keramike in betona je uporabna tudi za vse večje formate keramike na zunanjih površinah in za polaganje že na nekaj dni star estrih. Prav tako ni potrebnega čakanja osušitve premaza ampak se lahko takoj začne polagati keramika.
Folijo se lepi z lepilom za keramiko na podlago, nato se vse spoje med 1m širokimi polji spoji z namenskim lepilom in tesnilnim trakom. Na to pa se lepi keramika z lepilom Imolim KRISTAL. Zradi velike elastičnosti in deformabilnosti folije, se lahko isto lepilo uporabi tudi za formate keramike 3,2*1,6m.

IMOLASTIK

Elastična, vodotesna masa za zaščito podlage tik pod keramiko

Imolastik je dvokomponenta, elastična, vodotesna masa za zaščito podlage tik pod keramiko. Uporablja se kot del visoko kakovostnega tesnilnega sistema tik pod keramično oblogo na terasah, balkonih, v kopalnicah, bazenih in za vodotesno zaščito zidov, temeljev in škarp.
Imolastik se ne sme uporabljati kot hidroizolacija pokritih prostorov, kot nadomestek bitumenske ali PVC hidroizolacije, ampak predvsem za zaščito betonskega tlaka pod keramiko.
S fugiranjem na terasah nikoli ne moremo zagotoviti popolne vodotesnosti in največja prednost Imolastik sistema je v tem, da voda ne pride do betona, kjer raztaplja soli. Te kasneje zaradi sušenja kristalizirajo in ekspandirajo, ter s tem povzročijo hude poškodbe betona in odpadanje oblog. Odlikuje ga popolna vodotesnost, elastičnost tudi pri zelo nizkih temperaturah, premostitev razpok in zmrzlinska odpornost. Zelo pomembno je da ga nanašamo na povsem suh beton in ga sušimo najmanj pet dni preden nanj položimo keramiko. Ker je v praksi težko povsem posušiti estrih na zunanjih površinah, imamo za ta namen dražjo, a zanesljivo rešitev PROGRESS - KRISTAL SISTEM.

IMOLASTIK TRAK

Zaradi dobrega oprijema ne potrebujete nobenih posebnih lepil

Za naš sistem smo razvili elastični trak v širini 10cm, ki ima kar nekaj prednosti in posebnosti. Na obeh straneh je obložen s tankim slojem poliestrskega filca, zato ima za razliko od drugih zelo dober oprijem po celotni površini traku. Druga prednost je lažja montaža traku, saj vlakna vpijejo tekočino, tako zgostijo vgradni material in trak obstane na željenem mestu in ne leze iz kotov. Zaradi dobrega oprijema trak enostavno vgradite v sveži Imolastik in ne potrebujete nobenih posebnih lepil.

IMOLASTIK SAMOLEPILNI TRAK

Samolepilni butilni trak

Imolastik samolepilni trak se uporablja za tesnenje stikov vertikalnih in horizontalnih površin in dilatacijsih reg pri tesnenju z Imolastik sistemom in z ostalimi hidroizolacijskimi premazi. Je zelo primeren za tesnenje kovinskih in plastičnih kanalet. Prav tako ima izreden in trajen oprijem na plastična, lesena in kovinska okna in vrata. Uporablja se lahko za vse gladke površine za dilatacijske stike in stik z bitumensko hidroizolacijo. Uporablja se tudi za preplastitev horizontalnega zavihka balkonskih obrob iz pločevine, da se zagotovi oprijem hidroizolacijskega materiala na kovino.

IMOLASTIK TESNILNA FOLIJA SIVA

Imolastik tesnilna folija siva

Imolastik folija siva se uporablja kot nadomestilo tesnilnega premaza. Primeren je tako za balkone in terase, kopalnice, tuš kabine, savne, kot tudi za bazene in industrijske objekte z stalnim pritiskom vode. Zaradi visoke elastičnosti in debeline je še posebej primeren za manj stabilne podlage in za večje površine, kjer pride do večjih strižnih premikov. Prav tako za premoščanje dilatacijskih stikov. Prednost traku je velika kemijska obstojnost in trajnost izdelka ter hiter način izvedbe. Lahko se hkrati lepi trak in takoj nato keramika nanj.

IMOLASTIK TESNILNA FOLIJA MODRA

Imolastik tesnilna folija modra

Imolastik folija modra se uporablja kot nadomestilo tesnilnega premaza. Primeren je za kopalnice, tuš kabine, savne, kot tudi za bazene in industrijske objekte z stalnim pritiskom vode. Prednost traku je, da ni potrebno, da je beton povsem suh, velika kemijska obstojnost in trajnost izdelka ter hiter način izvedbe. Lahko se hkrati lepi trak in takoj nato keramika nanj. Uporablja se tudi na balkonih a mi svetujemo tam uporabo debelejše folije sive barve.